Saxophone Lesson (NL/E/D) In Arnhem & Surrounding

Nederlands:

Sinds ik saxofoon studeer aan het conservatorium van Arnhem heb ik de passie voor het lesgeven ontdekt.
Ik vind het ontzettend leuk mijn ervaring, kennis en enthousiasme over de muziek door te kunnen geven aan zowel beginners als gevorderden.
In mijn lessen leg ik de nadruk vooral op de ambitie en motivatie van de leerling.
Soms gaat het me er niet eens om dat de leerling het instrument nou zo goed beheerst maar vind ik het boeiender om samen met de leerling een connectie met de muziek in het algemeen te zoeken.

Er zijn natuurlijk duizenden manieren om een instrument te leren spelen maar geen leerling is hetzelfde. Ik kijk dus wat een leerling nodig heeft en pas de les aan op het individu.
Hoewel ik vaak hetzelfde lesmateriaal gebruik (vooral voor beginners) richt ik me erop hoe ik de inhoud zo kan overbrengen dat het zo goed mogelijk aansluit op de leerling.
Vaak lukt dit en is er ook genoeg ruimte om wensen en verzoeken van leerlingen in te willigen.

Onderwerpen die in mijn lessen aan bod kunnen komen zijn saxofoon leren spelen, improviseren over akkoorden, jazz en pop liedjes leren spelen en het spelen in een  ensemble. Als er interesse is om echt professioneel saxofoon te leren spelen of als de leerling zich wil voorbereiden op een conservatoriumauditie kan de les zo worden aangepast dat de nadruk hierop ligt.
Een eerlijke en een open manier van communicatie en vertrouwen is de basis van mijn onderwijsmethode.

Voor interesse in een gratis proefles of meer informatie over de locatie,
lestijden, kosten, stuur een mail.
De lessen kunnen worden gehouden in het  Nederlands, Engels of Duits.

English:

Since beginning my bachelor studies in the Netherlands, teaching has become a real passion of mine. To share my experience, my knowledge and my joy in music is extremely fulfilling for me.
In my saxophone lessons I mainly focus on the students motivation and ambition.
Sometimes it is not even about learning a specific instrument but really to get in touch with music in a broader sense.
There are thousand different approaches to teach an instrument. No two students are alike, so I design every lesson differently as well .
Although I use similar content for each student (at least for beginners) the way I adapt it to each student differs. The student’s abilities and character frame his/her lessons.
My students come with different wishes and requests and in almost every case we find a great solution to address them.
Whether it is just about to learning to play the saxophone or to improvise freely on chord changes, to play jazz or pop songs or just being able to be part of an ensemble; those are all topics that I can cover in my lessons.
An honest and open base of communication and trust is what distinguishes my lessons.

If you are interested and all this sounds good to you, we can schedule a free try out lesson and work together to design a possible plan for your saxophone lesson.
Contact me also for more information regarding location, time, costs and more.
The lessons can be held in Dutch, English and German.

Recensies:

Astrid, 48 jaar

Naast het leren van de technische elementen van saxofoonspelen zoals ritme en blaastechniek heeft Nicolai tijdens de saxofoonlessen veel aandacht voor het gevoel en dynamiek dat nodig is voor een mooie klank. De muzieklessen van Nicolai hebben een ongedwongen sfeer waarin je prettig kunt leren.  Sinds ik les heb van Nicolai is de klank en het vertrouwen om te durven spelen veel verbeterd.  

Isabella, 10 jaar

„Nicolai is een aardige en vrolijke leraar. Ik ben net begonnen met saxofoon spelen en ga er met plerzier naar toe. Nicolai geeft duidelijke uitleg.“
Groetjes Isabella

Laurens, 10 jaar

„Ik vind het leuk om les te krijgen van Nicolai, omdat hij heel aardig is en enthousiastisch is. Hij spreekt duidelijk Nederlands en geeft duidelijke uitleg. Hij geeft me soms ook extra dingen. Dat vind ik heel leuk om te doen Soms lukt het even niet, dan helpt hij me altijd weer op weg“

Paul & Carmen, ouders van Laurens

„Laurens begon saxofoon les in 2014. Sinds sep 2016 volgt Laurens les van Nicolai. We merken meteen een goede klik. Nicolai is geduldig, vooral voor jonge leerlingen. Hij geeft soms extra material / uitdaging om te oefenen, daardoor maakt Laurens een goede progressie en Laurens heeft veel plezier ervan.“

Noortje, 10 jaar

„Ik vind de saxofoonles heel gezellig samen met Roos, we leren veel leuke liedjes!
Ik vind het geluid van de saxofoon erg mooi en jij kunt mooi spelen“
Groetjes van Noortje